Hír: "Naphimnusz" - jótékonysági est
(Kategória: Alapítvány hírei)
Küldte: szentkoronaorszaga.hu
2009. március 09. hétfő - 06:27:26

jotekonysagi_est_k.jpg
Az ARANYEMBERTŐL ATTILÁIG
2009. március 13. 16-22 óráig
Közreműködnek:
NAPVÁGÁS és H 599 nemzeti rockzenekarok,
Friedrich Klára és Szakács Gábor:
Attila ifjúsága
közreműködnek a lemez akusztikus zenészei
WASZLAVIK "Gazember" László

Dr. Varga Tibor (előadás)
Balczó András (előadás)

A koncert teljes bevételét Csepin Péter és társai kapják, akik a Kazahsztánból, őseink iránti tiszteletből, lóháton jönnek haza, az "Aranyembertől" (Isszik-kurgán) az ószajlai Attila halomig (Magyarország, Heves megye).
Belépőjegy: 1500 Ft
Helyszín:
Magyarok Háza V. ker. Semmelweis u.1-3. Széchenyi terem

HA VALAKI NEM TUD ELJÖNNI, DE SZERETNÉ TÁMOGATNI AZ UTAT KÉRJÜK JELEZZE SZÁNDÉKÁT A HONLAP E-MAIL CÍMÉN KERESZTÜL: level©szentkoronaorszaga.hu
download_manager2.pngLetölthető plakát itt- kattintson
"Egy évvel ezelőtt, 2008-ban hárman, magyar lovasok elhatároztuk, hogy bejárjuk azt az útvonalat, mely lovak és lovasok vándorútja volt évezredeken keresztül - írják a Bakonyi poroszkálók honlapjukon.
Mivel csapatunk, eddigi öt nagyobb lovas útja során *(Gibraltár 8100 km, Szicília 4200 km, Törökország 3100 km, Portugália 7100 km, majd a Szent Korona Országainak megkerülése 4100 km), több mint 30 000 km-t tett meg korhő végvári vitézi viseletben, korabeli fanyeregben, és fegyverzetben, nyári rekkenő hőségben, néha hetekig tartó őszi esőben és téli hózivatarban is lovagolva, úgy véljük, kellő tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy hosszabb keleti útra indulhassunk.
Következő úti célunk 2009-ben Kazaksztán lesz. Március 21-én a Kazak újév napján indulunk útnak az Almaty melletti Essyk városából, a Szkíta Aranyember kurgánjától. Itt hantolták el közel két és fél évezrede azt a fiatal aranyba öltöztetett szkíta herceget, aki a mai Kazaksztán nemzeti jelképe. Az útvonal Kazaksztánból a Tien-san hegység lábaitól indulva öt sivatagon keresztül vezet Oroszországig, Ukrajnán majd Románián keresztül a Kárpát koszorúig. A tervek szerint augusztus folyamán érkezünk meg Magyarországra 7000 km megtétele után, az Eger melletti szajlai kurgánhoz, a magyar néphit szerinti Attila sírhoz, onnan pedig Várpalotára, hiszen a Bakonyi Poroszkálóknak ez a főhadiszállása, s 2009-ben lesz 450 éve, hogy Thúry György lett a palotai vár kapitánya. És mindez a hosszú út miért? A kazak szájhagyomány szerint Attila kardjára a „Tedd azt, ami ősi!" felirat volt róva. Őseink földjéről indulva, őseink földjére érkezünk a Kárpát medencébe, mely terület, ha innen nézzük keletvég, ha onnan nézzük nyugatvég. Történelmünk, népi és lovas kultúránk gyökerei messzi keletre nyúlnak vissza, törzse, ágai azonban már a Kárpát medencében terebélyesedtek fává. Gyümölcsét is itt hozza, melynek zamatán azonban még mindig érezni lehet a keleti nap forró hevét és a pusztai szél illatát."Ezen hír származási helye: Szent Korona Országáért Alapítvány - Varga Tibor, előadások, oktatás
( http://www.szentkoronaorszaga.hu/hun/news.php?extend.9 )